دلیل اینکه خداوند به همه‌ی پیامبران فرمود: «به پیروان خود بگویید: من از شما مزد رسالت نمی‌خواهم چیست»؟

آیات الهی که به آن "کلام الله" اطلاق می‌گردد، همه از مصدر "علم و حکمتِ مدبر الامور" صادر شده‌اند، بنابراین از هر زاویه و سطحی که به آنها توجه شود، انوار گوناگونی از حکمت در آنها تجلی دارد. پس، کسی نمی‌تواند بگوید که حکمتش فقط این است.

اکنون در این مختصر، مقوله‌ی «قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا – بگو من بابت این دعوت از شما اجری نمی‌خواهم» را از چند منظر و البته به صورت اجمال، مورد توجه قرار می‌دهیم:

الف – آدمی برای اجر (مزد) کار می‌کند:

آدمی از یک سو "عاقل" است، و از سویی دیگر "فقیر" و نیازمند و از سویی دیگر  "عاشق کمال".

از این‌رو، هر چه را بپذیرد، هر چه را نپذیرد، هر کاری که انجام دهد و هر رویکردش، حتماً هدفدار است؛ یعنی از آن فایده‌ای می‌طلبد، نتیجه‌ای مطلوبی انتظار دارد که به آن "اجر = مزد = پاداش" اطلاق می‌گردد.

در این قاعده‌ی کلی، هیچ فرقی ندارد که اسلام را بپذیرد، یا تسلیم طواغیت شود – کار او عبادت و بندگی خدا باشد – یا دشمنی با او – هدفی در آخرت [بهشت] را در نظر داشته باشد، یا هدفی در دنیا مانند تحصیل، کسب، ازدواج و .؛ در هر حال، در پی فایده و کمال می‌باشد.


گروه معارف استان یزد منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

ابر نانوشته مرجع رسمی ارائه مقالات سئو دانستنی های لازم برای یک سفر لذت بخش Plexiglas فخرالدین نوری لوازم لوکس خانه آشپزخانه سکس حفاظ ثامن دانلود فایل فروشگاه آوا